Mexicaanse Bonenschotel


Tijd voor een Mexiaanse schotel! En mocht je geen oven hebben, geen nood. In een goede braadpan met deksel erop gaat ook heel goed!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 g kipfilet
  • 30 g tacokruiden
  • 2 rode pepertjes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 450 g kidneybonen
  • 450 g zwarte bonen
  • 250 g maïskorrels
  • zonnebloemolie
  • 250 ml crème fraîche
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 100 g tortillachips
  • 125 g gemengde sla
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 °C;
  • Meng de specerijen en kruiden met elkaar en bewaar deze in een afgesloten potje;
  • Pel en snipper de uien. Pel en snij de knoflook fijn;
  • Halveer de rode pepertjes, verwijder de zaadlijsten en snipper de pepertjes;
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes;
  • Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met tacokruiden;
  • Spoel de bonen en maïs onder de kraan af en laat ze uitlekken;
  • Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de knoflook, uien, rode pepertjes en paprika op een matig vuur voor 3 minuten;
  • Voeg de kipfilet en tomatenblokjes toe. Bak de kipfilet om en om bruin;
  • Voeg 400 gram van beide bonen en 200 gram mais toe en breng aan de kook;
  • Vet een ovenschaal in en schip het kipmengsel in de schaal;
  • Meng de crème fraiche met 100 gram geraspte kaas en verkruimel de tortillachips;
  • Verdeel de crème fraiche over de bonenschotel. Bestrooi met de tortillachips en de rest van de kaas;
  • Bak de Mexicaanse bonenschotel ongeveer voor 15 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin gesmolten is.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver