Mexicaanse Bonenschotel
Tijd voor een Mexiaanse schotel! En mocht je geen oven hebben, geen nood. In een goede braadpan met deksel erop gaat ook heel goed!
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 400 g kipfilet
- 30 g tacokruiden
- 2 rode pepertjes
- 1 blikje tomatenblokjes
- 450 g kidneybonen
- 450 g zwarte bonen
- 250 g maïskorrels
- zonnebloemolie
- 250 ml crème fraîche
- 200 g geraspte belegen kaas
- 100 g tortillachips
- 125 g gemengde sla
- zout
- versgemalen peper
- Verwarm de oven voor op 200 °C;
- Meng de specerijen en kruiden met elkaar en bewaar deze in een afgesloten potje;
- Pel en snipper de uien. Pel en snij de knoflook fijn;
- Halveer de rode pepertjes, verwijder de zaadlijsten en snipper de pepertjes;
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes;
- Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met tacokruiden;
- Spoel de bonen en maïs onder de kraan af en laat ze uitlekken;
- Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de knoflook, uien, rode pepertjes en paprika op een matig vuur voor 3 minuten;
- Voeg de kipfilet en tomatenblokjes toe. Bak de kipfilet om en om bruin;
- Voeg 400 gram van beide bonen en 200 gram mais toe en breng aan de kook;
- Vet een ovenschaal in en schip het kipmengsel in de schaal;
- Meng de crème fraiche met 100 gram geraspte kaas en verkruimel de tortillachips;
- Verdeel de crème fraiche over de bonenschotel. Bestrooi met de tortillachips en de rest van de kaas;
- Bak de Mexicaanse bonenschotel ongeveer voor 15 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin gesmolten is.